La llegenda dels follets i l´Arbre dels Desitjos de l’escola Badalona Port

Diuen que si tens un desig molt arrelat als teus somnis i l´alimentes, els follets del nostre Arbre dels Desitjos ho fan realitat. És veritat? és una invenció?a la nostra escola és una llegenda, descobrir-ho t´ho deixem a tu. Així que les classes de tercer, quant i cinquè van fer un taller on van demanar el seu desig, fent un follet amb plastelina dins una llavor. Ja ho diuen «Fes del teu somni una Realitat i de la teva Realitat un somni».

Explica la llegenda que en un poble de gent humild hi vivia un perruquer. La persona que anava a pentinar-se a més de sortir ben maca sortia feliç. Així que la Perruqueria era plena de clientela desitjosa de sentir-se bé. I a vegades no li podien ni pagar, però això no era cap problema pel perruquer que les pentinava a canvi d´un somriure.  Això si, ningú entenia com s´ho feia el perruquer per fer la seva feina, sempre feliç i content.

Un dia es va posar malalt i el metge del poble el visità. Al arribar va veure al perruquer regant un gran arbre. Allò li va ben estranyar doncs enfebrat com estava, s´afanyava a cuidar l´arbre com si res. Una cosa si li va sorpendre al metge, els seus fruits. Eren grans, semblaven ben vius i com si alguna cosa es belluguès al seu interior… però va pensar que era un efecte òptic. 

Al entrar el va visitar i li receptà una medicina, dient que a l´endemà tornaria per veure com es trobava. Abans de marxar, no va poder anar-se´n sense preguntar-li per aquell estrany arbre.  Amb una increible naturalitat el perruquer li va respondre que era l´Arbre dels Desitjos. Per ell la Vida de cada dia era el major desig complert i per això el regava cada matí. Això feia que ell s´omplís          d´il.lusió per pentinar. Però, encara hi havia un altra cosa… els seus fruits! Deia la llegenda que si cuidaves l´arbre , els desitjos més bonics es tornaven reals, doncs hi vivien uns Follets Màgics que vetllaven per ells. Segons el perruquer els seus aviat serien ben madurs…

El metge va marxar rient d´aquell pobre perruquer que la febre li feia dir moltes bestieses.

L´endemà va tornar a visitar-lo i quina seria la seva sorpresa que la casa era tancada. Segur que va empitjorar i el van ingressar a l´hospìtal! Va pensar. Abans d´agafar el camí que li portaria al bar del poble i així sortir de dubtes, va veure que a  l´arbre li faltava el fruit més gran.

L´home del bar que s´assabentava de tot, va riure del metge per pensar que era a l´hospital! Es veu que havia rebut una trucada de París per ser perruquer dels més famosos i que mai més passaria gana. El metge va recordar les paraules del perruquer i els Follets dels desitjos….

Diuen, que el metge es va traslladar a la casa del perruquer i va continuar regant l´arbre. I diuen que la sort dels habitants d´aquell poble humild va començar a canviar persona per persona … això si quan cada un dels fruits desapareixien….o potser quan els Follets de l´Arbre dels Desitjos havien fet la seva feina, doncs el perruquer demanava prosperitat per tothom. 

A partir d´aquell dia tot el món busca un Arbre on poder fer creixer els seus Desitjos. Heu pensat com ho regareu si ho trobeu? Ajudant als companys, donant suport a qui pateix, augmentant la vostra autoestima??????. Els Follets de ben segur comencen a treballar.